Hefte 10: Kosthold og ernæring i demensomsorgen
Mat, måltider og ernæring er viktig for vår livskvalitet, sunnhet og helse. Kunnskap om de ulike aspektene ved mat og måltider, med særlig vekt på å forebygge underernæring/feilernæring, styrker det systematiske ernæringsarbeidet for personer med demens. Ledelsesforankring og klare ansvarsfordelinger er forutsetninger for å sikre kvalitet og kontinuitet i dette arbeidet.
Etter å ha lest heftet er målet at du
- har forståelse for behovet for systematisk ernæringsarbeid for personer med demens
- har kunnskap om hvordan helse- og omsorgspersonell skal arbeide for å forebygge underernæring/feilernæring
Kom i gang med ABC-opplæringen
![](https://abc.aldringoghelse.no/wp-content/uploads/sites/20/2024/05/kom-i-gang-1.png)
Du må jobbe i helsetjenesten, for eksempel ved et sykehjem – i hjemmetjenestene
eller i bofelleskap
![](https://abc.aldringoghelse.no/wp-content/uploads/sites/20/2024/05/kom-i-gang-2.png)
De fleste som tar ABC-opplæring, er
assistenter, sykepleiere, vernepleiere
eller helsefagarbeidere
![](https://abc.aldringoghelse.no/wp-content/uploads/sites/20/2024/05/kom-i-gang-3.png)
Opplæringen krever ingen formell utdannelse